
Expliquem lloc de reunió de feina.
No cal dir que a les xarxes socials la majoria d’usuaris fullegen i miren les imatges més que llegir el contingut del text.
Per això, és important donar-hi un tractament adequat per tal d’integrar-les dins de la nostra estratègia de comunicació i fer-les un element que transmeti el nostre missatge.
En els projectes en els que treballem, aconsellem els nostres clients tenir algunes directrius:
- Utilitzar principalment imatges que hagi realitzat el propi client. No només ens estalviarem possibles problemes amb els drets d’autor, sinó que donem molta més personalitat i autenticitat a tots els continguts.
- La resolució i mida de les imatges és molt important. Haurem de descartar imatges que siguin inferiors a 600 píxels d’amplada o alçada. D’aquesta manera evitem que es pixelin si s’han d’ampliar i també fem que tinguin millor definició per als dispositius mòbils. Moure’ns entorn els 900 píxels dóna ja bons resultats.
- En molts casos, és recomanable utilitzar format .png en comptes de .jpg, donat que hi ha millor definició en les línies de color. Aquesta recomanació és especialment indicada per a ús d’imatge de perfil i capçaleres a facebook.
- Les imatges que utilitzem als nostres blogs i webs, s’han de rebaixar en qualitat per assegurar una càrrega ràpida i ús eficient de la memòria de l’allotjament web. Un format .jpg i amb una qualitat 60 dins el PhotoShop dóna molt bon equilibri qualitat i pes.
- Quan no sigui possible utilitzar imatges que hem fet nosaltres, haurem d’evitar utilitzar imatges que tinguin copyright. És preferible utilitzar imatges amb llicència Creative Commons – anomenar la font – i en cas que no se sàpiga l’origen de la imatge i els seus drets, esmentarem “via….”.
- Els seguidors a les xarxes socials ens solen voler veure “a nosaltres”, les persones que porten l’empresa. No cal caure en la trampa de fer-se selfies contínuament. Es poden prendre plans curts de mans, taules de reunió, inclinació d’angles, efectes de difuminat…D’aquesta manera es pot explicar molt bé què passa i insinuar qui hi és present, però preservant detalls i informació que pugui tenir un caràcter privat.
- És important gestionar bé l’edició d’imatges, tant per corregir defectes, afegir efectes o sobreposar-hi text. Si no es domina el PhotoShop, hi ha opcions online més que satisfactòries. Us podem recomanar PicMonkey per al PC i hi ha nombrosíssimes APPs per a l’edició d’imatge, en totes les plataformes mòbils. Des d’un simple Instagram, PicsArt, etc.
De tota manera, el més important, és tenir clar què volem explicar amb aquella imatge com a punt de partida.