Per què vols fer publicitat online?

Arriba un punt que els clients necessiten fer accions online que vagin més enllà de publicar posts ( al blog o a les xarxes socials) o més enllà de les campanyes d’email màrqueting ( les conegudes ‘newsletter’ que us arriben a la bústia del correu electrònic). En molts casos, aquestes accions van encaminades a:

 • captar leads ( és a dir, dades de contacte de persones interessades)
 • portar tràfic a la web ( és a dir, usuaris que llegeixin un contingut, que visitin un lloc)
 • activar vendes, etc.

Tant facebook com google posen solucions de publicitat que poden donar resposta a aquestes necessitats i es poden mesurar en temps real. Recordeu que si no podem mesurar les accions, mai no podrem valorar si els esforços i inversions que es fan online tenen un retorn de la inversió ( el conegut ROI).

Com sé si he de triar google adwords o facebook ads?

La publicitat online es pot dividir en 3 tipus:

 • Search : la publicitat que apareix només quan un usuari fa una cerca activa a la xarxa. Aquesta opción només està disponible per a google adwords. Són les entrades que apareixen en el cercador en els llocs superiors i que o bé estan en un altre color, o bé ja posen directament en una petita casella ‘anunci’.
 • Display : la publicitat que apareix als usuaris quan naveguen per internet. Generalment, aquesta publicitat apareix ‘en context’, de manera que per a l’usuari suposadament li enriqueix l’experiència ( diem suposadament, perquè entenem que molts usuaris no volen mai veure publicitat). Seria el cas – per exemple –  d’estar llegint un article d’una revista de moda i al costat ens apareixen uns banners amb models de pantalons, o de bolsos.
 • Remàrqueting : la publicitat que es dirigeix a usuaris que han visitat un lloc web i se’ls recorda que van deixar una compra inacabada, o que hi ha més coses que poden comprar. Diguem que vindria a ser com un display que apareix a usuaris a qui ‘es torna a impactar’ . D’aquí el REmàrqueting o també anomenat retargeting, donat que va adreçat a un target – grup d’usuaris – determinat).

Característiques principals:

GOOGLE ADS

 • La publicitat es fa, bàsicament, a partir de paraules clau – KEYWORDS – i es pot segmentar per localització física (o altres elements a través de la IP o configuració del navegador) i tipus de dispositiu.
 • Per tant, és important conèixer el comportament dels usuaris per determinar amb quines paraules poden estar cercant continguts on la nostra empresa pugui aparèixer a la cerca.
 • El ‘món google’ inclou Google, YouTube i altres serveis associats.
 • Si tens una ONG, t’interessarà saber que Google Ads té el programa de Google Grants que permet publicitat gratuïta de 10.000$/mes amb CPC màxim de 2$ i algunes restriccions en quant al tipus de campanya.

FACEBOOK ADS

 • La publicitat es fa a USUARIS DE FACEBOOK d’acord amb molts criteris de segmentació: localització, edat, estat civil, interessos, etc.
 • El ‘món facebook’ inclou Facebook, Instagrem i altres serveis associats (whatsapp de moment, encara no).
GOOGLE ADSFACEBOOK ADS
SearchNO
Display
Remàrqueting

Depenent dels teus objectius, del tipus de producte/servei i del procés de compra, et convindrà més un tipus o un altre de publicitat online. El teu consultor t’ajudarà a seleccionar en quin moment és més adequat un tipus o un altre.

Com mesuren google i facebook els resultats? Els PÍXELS  de conversió.

Google i facebook mesuren els resultats de les campanyes a través dels anomenats píxels de conversió. Aquests píxels són un tros de codi que s’ha d’insertar a la web i que segueixen aquest usuari. Són un tipus de cookies ( tal com ja deus haver arribat a concloure).

Tant en la configuració de Google Ads com de Facebook Ads, les pròpies eines et generen aquests pixels i una vegada implementats a la web es fa el seguiment en temps real de les accions que es volen mesurar.

Si tens un negoci on vols captar clients via internet, contacta amb nosaltres i t’ajudarem a definir la millor estratègia de publicitat online o a iniciar una campanya.